100 jaar geleden, om precies te zijn op 14 april 1918 werd het huidige kerkgebouw in gebruik genomen. Aan dit heugelijke feit zal daarom dit jaar uitgebreid aandacht worden besteed.

  • Op 15 april had de eredienst een feestelijk tintje. ’s Middags was er een concert waarin de vier (4!) orgels in ons kerkgebouw werden bespeeld. Medewerking aan dit concert verleenden Dick Troost, Erik van der Heijden en Annemieke IJzerman, harp. Het was een lust voor het oor.
  • Op zaterdag 16 juni vindt een concert plaats ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Dick Troost als cantororganist van onze gemeente. aanvang 20.00 uur
  • zaterdag 8 september is het Open Monumentendag. Onze kerk, een gemeentelijk monument, is dan ook geopend. Er is dan een tentoonstelling van de geschiedenis van het kerkgebouw in de afgelopen eeuw.

Welkom bij de Evangelisch-Lutherse Gemeente Ede.

Onze gemeente is een open en betrokken streekgemeente die bestaat uit mensen met verschillende kerkelijke achtergronden. Wij laten elkaar vrij in geloof en leven. Wat ons bindt is liefde voor de taal van de bijbel en voor de rijke liturgische traditie van de kerk. Deze taal en traditie proberen wij te verstaan en te beantwoorden in de cultuur en de maatschappij waarin wij leven. Muziek speelt in de erediensten een grote rol. In de Lutherse gemeente wordt veel en graag gemusiceerd en gezongen.

Elke zondagmorgen komt de gemeente om 10.30 uur bij elkaar voor de eredienst. Na afloop van de dienst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten in het achter het kerkgebouw gelegen gemeentecentrum.

Er is een ringleiding aanwezig voor doven en slechthorenden in onze kerk. Ook is de kerk rolstoeltoegankelijk (www.ongehinderd.nl).