Cantrix

Cantrix
Annemarie van der Meij (1970) is opgegroeid in een gezin waarin muziek, voornamelijk zelf muziek maken, een belangrijke plek had. Vanaf haar vierde jaar speelt zij blokfluit, vanaf haar zevende had zij pianoles en later speelde zij klarinet in een harmonieorkest. Ook zong zij in een jongerenkoor, waar zij na verloop van tijd een rol vervulde als repetitor /assistent dirigent.Dit was voor haar aanleiding zich meer toe te leggen op het dirigeren en volgde zij de meerjarige dirigentenopleiding in Utrecht.
Tijdens deze opleiding legde zij zich meer toe op het zingen en ontdekte de ontspanning en het plezier hierin. Zij zingt zelf  in vrouwenkoor Fonanta en regelmatig bij projectkoren van Bespreek Het Samen.
Na tien jaar voor een kamerkoor te hebben gestaan staat Annemarie sinds september 2019  als cantrix voor de cantorij. Een nieuwe positie in een vertrouwde omgeving, want, naast dat zij zelf lid is van de Lutherse kerk in Ede, zong zij ook bijna 15 jaar bij de cantorij.
Met veel enthousiasme werkt zij met de cantorij aan de liederen, waarbij uitgegaan wordt van het overbrengen van de te zingen liederen, dit op een zo muzikaal mogelijke wijze te doen en daarbij plezier te hebben in het zingen.
 
terug