Cantorij ELG-Ede

De cantorij zingt één keer in de drie weken in de eredienst, zowel a capella als in samenspel met vocalisten en instrumentalisten. De zangers nemen trouw en met veel enthousiasme deel aan de wekelijkse repetities op maandagavond. Er wordt gewerkt aan een zeer gevarieerd repertoire uit heden en verleden: antifonen, (antwoord)psalmen (onberijmd), liedzettingen, motetten, passies, tafelgebeden, anthems, chants, carols. Een aantal van deze werken wordt, naar hun liturgische aard, in dialoog met de voorganger en/of de gemeente uitgevoerd.

In de Edese kerkmuziekpraktijk treedt de cantorij met twee vieringen wat meer naar buiten: het 'Festival of Lessons and Carols' op Kerstavond, en de 'vesper' op Goede Vrijdag waarin een  Nederlandstalige Passie wordt uitgevoerd. 

In 1929 leverde een zanggroep voor het eerst een bijdrage aan de eredienst. Sindsdien is vrijwel zonder onderbreking een koor in de liturgie actief geweest. Op zondag 28 november 2004 werd het vijfenzeventig jarig bestaan dan ook uitbundig gevierd. De cantorij bestaat uit zo'n 27 zangers. Wilt u meezingen? Neem dan contact op met onze cantor Gonny van der Maten. 

 

terug

Agenda

Vesper

wo 18 mei 2022 om 19:00

Rogate

zo 22 mei 2022 om 10:30

Vesper

wo 25 mei 2022 om 19:00

Oekraïne

Kerk in Actie geeft noodhulp aan Oekraïne. Klik hier voor wat u kunt doen en hoe u kunt geven.
 

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze wekelijkse nieuwsbrief. Meld je aan via nieuws@elg-ede.nl