Predikant

Predikant

Lieke van Zanden (1961) groeide op met de liederen van Willem Barnard, Tom Naastepad en Jan Wit. De bijbelse theologie die in hun werk besloten ligt, herkende zij later als student aan de Universiteit van Amsterdam. K.H. Miskotte bracht haar bij de vraag op welke manier bijbel en cultuur met elkaar te maken hebben. 

lees meer »
 
Organist

Organist

Dick Troost (*1949) ontving orgel- en theorielessen van Bé Hollander en studeerde aan het Utrechts Conservatorium orgel bij Nico van den Hooven (Akte Muziekonderwijs B met aantekening improvisatie, en Einddiploma Solospel), kerkmuziek bij Maarten Kooy, theorie der muziek bij Joep Straesser en improvisatie bij Jan Welmers. Later volgde hij directielessen bij onder andere Jan Eelkema.

lees meer »
 
Cantrix

Cantrix
Annemarie van der Meij (1970) is opgegroeid in een gezin waarin muziek, voornamelijk zelf muziek maken, een belangrijke plek had. Vanaf haar vierde jaar speelt zij blokfluit, vanaf haar zevende had zij pianoles en later speelde zij klarinet in een harmonieorkest. Ook zong zij in een jongerenkoor, waar zij na verloop van tijd een rol vervulde als repetitor /assistent dirigent.Dit was voor haar aanleiding zich meer toe te leggen op het dirigeren en volgde zij de meerjarige dirigentenopleiding in Utrecht.
 
lees meer »
 
Kerkenraad Kerkenraad

De kerkenraad is het bestuur van de gemeente. De leden van de kerkenraad worden met instemming van de gemeente voor vier jaar in het ambt bevestigd.  Als u iemand van de kerkenraad wilt bereiken, kunt u contact opnemen met één van onderstaande personen:

  • Scriba: Daan van Doorne, 06-25005918 (scriba@elg-ede.nl)
  • Predikant: Lieke van Zanden, 0317-843395
 
Pastoraat Pastoraat

Pastoraat betekent herderlijke zorg, omzien naar elkaar, in vreugde en verdriet. Een luisterend oor bieden, de eenzaamheid verkleinen, betrokkenheid tonen bij ziekte en overlijden, een verbindende schakel zijn tussen gemeenteleden: dat is waar het in het pastoraat om gaat.

lees meer »
 
Diaconaat Diaconaat
De diaconie is betrokken bij projecten in zowel buitenland als binnenland. Om in de buurt zowel praktische, materiële als financiële hulp te kunnen bieden, werken we samen met andere kerken en verschillende diaconale organisaties in de omgeving van Ede. U kunt uw hulpvraag ook direct aan ons stellen. Contactpersoon voor de diaconie is Els van Rixoort. Zij is bereikbaar via diaconie@elg-ede.nl
 
lees meer »
 
Beleidsplan Beleidsplan
Het nieuwe beleidsplan van de gemeente is klaar. Klik hier voor een samenvatting van het beleidsplan en mocht u het hele beleidsplan willen inzien, dan sturen we die u graag toe. Mail naar: nieuws@elg-ede.nl.