Zing het jaar rond

Vind je het leuk om te zingen en ben je tussen vier en achttien jaar oud?
Dan is meedoen aan het project ‘Zing het jaar rond’ wat voor jou.

Onze gemeente is een zingende gemeente waar op hoog niveau wordt gemusiceerd. Zang, muziek, gebeden, bijbellezingen en preek vormen in de kerkdienst een geheel. De liturgie die hierbij wordt gevolgd is gebaseerd op eeuwenoude en wereldwijde tradities. Binnenkort start een project om kinderen en jongeren hiermee kennis te laten maken.

Het project start op zondag 12 februari. Van twaalf tot één uur komen de kinderen samen. Ze eten samen en leren meer over de Veertigdagentijd. Dit is de tijd voorafgaand aan Pasen. De week daarna studeert de cantor van onze gemeente, Maarten van Kapel, met de kinderen liederen in die passen bij deze tijd. 

In de kerkdienst van zondag 26 februari zingen de kinderen de door hen ingestudeerde liederen. Een paar weken later begint de tweede serie repetities die uitloopt op het zingen van een aantal liederen in de kerkdienst op Pasen. Dit gebeurt ook rond andere christelijke hoogtijdagen. Zo zingen de kinderen het jaar rond. De series kunnen los van elkaar worden gevolgd. Alle kinderen uit Ede en omgeving tussen vier en achttien jaar zijn van harte welkom.

De kinderen krijgen een map met informatie en muziek. Die map kunnen ze ook gebruiken voor de volgende bijeenkomsten van ‘Zing het jaar rond!’
 
Wanneer?
· Voorbereiding: De kinderen komen op 12 en 19 februari na de eredienst bij elkaar van 12 -13 uur. Voorafgaand is er de mogelijkheid om een broodje te eten. Als je zelf je broodje meeneemt, zorgen wij voor wat drinken.
· Eredienst: De Eredienst is op 26 februari om 10.30 uur. We zingen voor de dienst in. Je hoort tegen die tijd hoe laat.

Waar?
In ons kerkgebouw aan de Beukenlaan 12.

Als jij of je kind het fijn vindt om bij de repetities te blijven mag dat natuurlijk.

 
Wil je meedoen?
Meld je dan uiterlijk 30 januari aan bij Suzanne: suzannerutz@gmail.com.
Als je je aanmeldt dan gaan we ervan uit dat je twee keer bij de voorbereiding bent en meedoet aan de Eredienst.

Ken je iemand die ook zou willen meedoen aan het project?
Dan is die natuurlijk ook van harte welkom. Stuur deze informatie dan gerust door.
 
Meer informatie, vragen of suggesties?
Neem dan contact op met Suzanne Rutz (suzannerutz@gmail.com).
 
terug