Cantor-organist

Gonny van der Maten werd in 1959 geboren in Amsterdam, waar zij ook haar orgel- en kerkmuziekopleiding aan het Sweelinck Conservatorium volgde, met als orgel-hoofdvakdocent Albert de Klerk (Uitvoerend Musicus cum laude). Aanvullende studies waren Improvisatie (Conservatorium Arnhem) en koordirectie (applicatie-opleiding Conservatorium Utrecht).
Van der Maten is kerkmusicus geweest in diverse kerken, waaronder de Remonstrantse Gemeente Utrecht (Geertekerk), de RK Heilige Bavo kerk te Heemstede en de Oude Kerk in Soest (PKN).
Sinds 1 november 2021 is zij cantor-organist van de Evangelisch Lutherse Gemeente Ede.
Naast deze functie heeft zij een concertpraktijk (solistisch en in ensembleverband), is zij orgeldocent aan de Bachschool Soest, dirigent van het Tiels Madrigaal Koor, repetitor van Concert Koor Haarlem en bestuurslid van de Stichting J.P.Sweelinckprijs, die jonge organisten aanmoedigt in hun professionele loopbaan. Van 2004 tot 2021 was zij bestuurslid en voorzitter van de Andriessen/De Klerk Stichting te Haarlem.
Haar belangstelling gaat uit naar klassieke muziek uit een zeer brede periode, van Renaissance tot heden. Ze heeft premières gespeeld van orgelwerken van Caroline Ansink, Ad Wammes, Maurice van Elven, Rick van Veldhuizen, Wouter van Belle en Louis Andriessen. De compositie van Louis Andriessen (De goddelijke routine) bracht zij ook uit op CD.
Zie verder: www.gonnyvandermaten.nl
 
terug

Agenda

Vesper

wo 26 jan 2022 om 19.00

4e zondag na Epifanie

zo 30 jan 2022 om 10.30

Vesper

wo 02 feb 2022 om 19:00

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze wekelijkse nieuwsbrief. Meld je aan via nieuws@elg-ede.nl