Zing het jaar rond

Vind je het leuk om te zingen en ben je tussen vier en achttien jaar oud?
Dan is meedoen aan het project ‘Zing het jaar rond’ wat voor jou.

Onze gemeente is een zingende gemeente waar op hoog niveau wordt gemusiceerd. Zang, muziek, gebeden, bijbellezingen en preek vormen in de kerkdienst een geheel. De liturgie die hierbij wordt gevolgd is gebaseerd op eeuwenoude en wereldwijde tradities.

Het project 'Zing het jaar rond' is bedoeld om kinderen en jongeren aan de liturgie te laten deelnemen. Zo maken ze er niet alleen kennis mee, maar worden ze er onderdeel van. 
Op vijf momenten in het kerkelijk jaar kunnen zij deelnemen aan het project. De eerste serie heeft plaatsgevonden aan het begin van de vastentijd en de tweede serie in de aanloop naar Pasen.

Van twaalf tot één uur komen de kinderen samen. Ze eten samen en leren van onze predikant Lieke van Zanden meer over het kerkelijk jaar, de liturgie en de muziek die erbij hoort en er wordt natuurlijk gezongen. De week daarna studeert de cantor van onze gemeente, Maarten van Kapel, met de kinderen de liederen verder in. 

De derde zondag (Pinksteren) zingen de kinderen de door hen ingestudeerde liederen. Dit gebeurt ook rond andere christelijke hoogtijdagen. Zo zingen de kinderen het jaar rond. De series kunnen los van elkaar worden gevolgd. Alle kinderen uit Ede en omgeving tussen vier en achttien jaar zijn van harte welkom.

De kinderen krijgen een map met informatie en muziek. Die map kunnen ze ook gebruiken voor de volgende bijeenkomsten van ‘Zing het jaar rond'.
 
Wanneer?
· Voorbereiding: De kinderen komen op 7 en 21 mei na de eredienst bij elkaar van 12 -13 uur. Voorafgaand krijgen ze een broodje en drinken.
· Eredienst: De eredienst is op 28 mei om 10.30 uur. We zingen voor de dienst in. Je hoort tegen die tijd hoe laat.

Waar?
In ons kerkgebouw aan de Beukenlaan 12.

Als jij of je kind het fijn vindt om bij de repetities te blijven mag dat natuurlijk.

 
Wil je meedoen?
Meld je dan uiterlijk 29 april aan bij Suzanne: suzannerutz@gmail.com.
Als je je aanmeldt dan gaan we ervan uit dat je twee keer bij de voorbereiding bent en meedoet aan de Eredienst.

Ken je iemand die ook zou willen meedoen aan het project?
Dan is die natuurlijk ook van harte welkom. Stuur deze informatie dan gerust door.
 
Meer informatie, vragen of suggesties?
Neem dan contact op met Suzanne Rutz (suzannerutz@gmail.com).
 
terug